Gazduire Dedicata sau Hosting Dedicat este numita astfel pentru server “dedicat” (sau mai multe) pentru utilizarea exclusivă a unui client. Acest lucru dă clientului principalul avantaj de a putea alege în mod liber sistemul de operare și aplicațiile pe care doreste să instaleze pe serverele lor, în timp ce încă bazându-se pe host-ul la toate aspectele legate de funcționarea și întreținerea fizică a echipamentelor, cum ar fi sisteme adecvate și spațiu și surse de alimentare redundante, toate lucrările de instalare, cablare și punerea în funcțiune și întreținerea permanentă a hardware-ului.

Lucrurile interesante ce trebuie sa stiti despre Gazduire Dedicata sunt:

· De obicei, clientul nu are nevoie de acces fizic la server-ul inchiriat de a lucra cu ceea ce localizarea geografică este un lucru secundar. Cu toate acestea, există cazuri în care ar putea fi recomandabil sau chiar necesar să se lucreze pe serverul principal și de aceea este important ca Data Centerrul ales sa poata pune la dispozitie condiționat camere disponibile și gata de a lucra aceste eventuale nevoi.

· În furnizori specializați, așa cum este cazul FreeFtp.ro, serviciu de găzduire este de obicei in plina extindere, de asemenea, la sprijinul și întreținerea sistemului de operare și aplicațiile instalate, mai ales upgrade continuu pentru a evita problemele de securitate. Acesta ar trebui să ofere, de asemenea, un serviciu de “mâini de la distanță”, pentru a rezolva problema lipsei de prezența fizică a personalului clientului și, de asemenea, trebuie să poată fi completate de posibilitatea de a delega o parte sau toate sarcinile de management și aplicații sisteme mâini furnizor.

· În cele din urmă, o serie de servicii suplimentare ar trebui să ofere furnizorului dumneavoastră de Data Center și sunt esențiale în cele mai multe scenarii de utilizare. Acestea sunt servicii, cum ar fi crearea de rețele locale între servere clientelei, conexiunea la internet, conexiuni private (VPN), protecție firewall și de detectare a intruziunilor, de backup adaptate la nevoile clientilor, monitorizarea personalizate de toate componente și aplicații, rapoarte si statistici de utilizare, evenimente, de consum, de facturare, etc Aceste servicii trebuie să fie disponibile în mod continuu și susținut de un centru de operațiuni 24 x 7. Majoritatea furnizorilor de servicii vor oferi, de asemenea, oferi acces complet la datele de servicii și statistici prin intermediul unui panou de control serviciu, prin intermediul web, similar cu cel oferit de obicei în shared hosting.

cpanel gazduire vmware windows mysql gazduire intel cisco dell hp ibm